Разследването за снимките с пачките по 500 евро и кюлчетата в нощното

...
Разследването за снимките с пачките по 500 евро и кюлчетата в нощното
Коментари Харесай

Гешев: Разследването по случая Мата Хари още не е приключило

Разследването за фотосите с пачките по 500 евро и кюлчетата в нощното шкафче на някогашния министър председател Бойко Борисов продължава и ще завърши скоро, съобщи главният прокурор Иван Гешев в изявление за видео подкаста на  " Капитал "   " Първа точка ". Това дело продължава, допускам, че всичко се проверява и ревизира, сподели Гешев. Разпитвани са всички чиновници от Национална работа защита, чистачки, градинари, съобщи още главният прокурор. 

Изпратени са въпроси на три банки за пачките с банкнотите от 500 евро, които се виждат на фотосите. Една от банките към този момент била дала отговор, че не съществува такава банкнота. Отговорите на другите две още се чакали.

Борисов не може да бъде задържан от Министерство на вътрешните работи, даже да има мъртвец в дома му

Същевременно Гешев отхвърли да е водил диалога от изтеклия запис, в който Борисов го цитира с думите: " Аз обичам да се вършим на вманиачен, само че вие, господин министър председател, се вършиме доста сполучливо ".

В изявлението Гешев самичък сложи въпроса за какво прокуратурата не е арестувала водача на ГЕРБ и отговори, че Борисов не може да бъде задържан от Министерство на вътрешните работи, даже да има мъртвец в дома му - някогашните министър председатели можело да бъдат разследвани единствено от следователи.

Делото КТБ

На въпрос за какво не е разпитан Бойко Борисов по делото за КТБ, основният прокурор отговори, че не разпитвал политици, тъй като говорели единствено политически нелепости.

За намиращите се в делото за банкрута на КТБ документи с буквите Директива за птиците и имената Пеевски и Кръстева той сподели, че работещите по случая не са намерили връзка с предмета на делото.

Според основния прокурор Цветан Василев е бил един от тримата, които са управлявали страната, само че за останалите двама не се сеща кои са.

Кой обслужва съветските ползи?

Гешев дефинира световния акт " Магнитски " на Съединени американски щати като политически инструмент и попита за какво американските управляващи не желаят да оказват помощ на българската прокуратура с доказателствата за присъединяване в огромна корупция, поради която Делян Пеевски беше глобен.

Иван Гешев твърди също по този начин, че тези, които подлагат на критика работата на прокуратурата, обслужват съветските ползи, само че не посочи по какъв метод.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР